Perisian aSc Timetables

Saya mencadangkan agar semua sekolah menggunakan perisian aSc TimeTables ini kerana ia mudah digunakan. Di samping itu, perisian ini juga didatangkan dengan perisian aSc Substitution (untuk tujuan guru ganti/relief). Untuk mendapatkan perisian ini...

anda boleh layari laman web ini http://www.asctimetables.com/

Ciri-ciri perisian

1. Kemasukan data mudah 

Ia cepat dan mudah untuk memasuki semua mata pelajaran, kelas, bilik darjah, guru dan kontrak mereka. Aplikasi ini juga membolehkan mewujudkan semua bahagian tertentu kelas kepada kumpulan-kumpulan. Adalah mungkin untuk menyatukan lebih banyak kelas ke dalam satu pengajaran atau mempunyai lebih ramai guru untuk satu pengajaran. 

Tutorial adalah satu bahagian penting dalam program ini. Mr Schoolover akan mengajar anda bagaimana untuk memasukkan data, menjana, mengesahkan dan jadual cetak. 

 

2. Penjanaan automatik 

Dalam beberapa minit, program ini menjana jadual lengkap yang memenuhi semua keperluan anda. Program ini mengikuti segala kehendak kebersihan dan organisasi psiko seperti: 

  • Meminimumkan jurang dalam 'jadual, had bilangan maksimum jurang dalam guru guru jadual, serta sebagai pembatasan hari, apabila guru mengajar. 
  • Kelas subjek perlu diedarkan equably di seluruh minggu. 
  • Pengesahan penggantian kelas keseluruhan dan dibahagikan. 
  • Meletakkan pelajaran ke dibenarkan bilik darjah. 
  • Dan banyak lagi ...

 

3. Pengesahan jadual waktu 

Program ini mengesahkan data yang dimasukkan dan membantu anda mengeluarkan kesilapan kemasukan standard. Ia juga mengesahkan, sama ada jadual yang dicipta memenuhi semua syarat. Anda boleh membuat perubahan kepada jadual waktu, dan program ini memberitahu anda, dalam kes perubahan menyalahi undang-undang.

 

 

4. Cetak lengkap 

Anda boleh mencetak jadual anda. Program ini secara automatik mewujudkan jadual waktu untuk setiap kelas, guru atau bilik darjah. Ia mewujudkan jadual ringkasan kelas, guru atau kelas untuk keseluruhan sekolah. Setelah dicetak ia membantu anda dengan mudah menyerah hak menggantikan guru apabila perlu. Anda boleh menentukan kelas, guru atau bilik darjah yang anda mahu cetak dalam setiap ringkasan jadual.

 

Anda juga boleh mengeksport jadual ke dalam Microsoft Excel atau menyimpannya ke format HTML dan menyiarkannya di laman web sekolah anda.

 

 

 

 

 

5. Kawalan Intuitif 

Anda boleh menukar jadual waktu kelas oleh bergerak dengan tetikus. Program ini menghalang anda daripada membuat perubahan haram, dan ia menunjukkan anda apabila guru mempunyai masa lapang di jadual. Dalam kes anda tidak berpuas hati dengan perubahan yang anda lakukan anda boleh membuat asal 100 operasi sebelumnya dengan menggunakan Undo dan Redo butang.

Anda boleh menggunakan butang kanan tetikus untuk mengaktifkan arahan atau anda boleh memaparkan pelajaran untuk posisi yang dipilih.

 

 

 

 

6. ASC Substitutions (Penggantian)

Yang penggantian program menaik membantu anda menyelesaikan masalah harian dengan penggantian guru hilang. Program ini menyediakan laporan bulanan dan tahunan hilang guru dan penggantian. Ia juga mengira lebih masa bagi setiap guru. 

Seperti yang anda lihat pada gambar, program ini mempunyai antara muka intuitif yang anda akan menguasai kali pertama anda menggunakannya. Antara muka yang mudah dan berkesan.

Share

Cikgu Faiz

Cikgu Faiz is a founder of teknologihijau.net. He is a web designer, system/apps developer and technopreneur. teknologihijau.net is a FREE knowledge sharing and contributions for readers to solve problems, learn new technology, innovate and hang out. He is currently developing mobile learning so called My M-Learn (web based and android version) and PBPPP Record Keeping SystemCikgu Faiz has been awarded Read more...

5 Gold 5 Silver 2 Bronze 1 System/ App Winner 1 Merit Winner/ 6 Times Finalist Finalist   Speaker   App Developer
 

Azharul Faiz Zainal Abidin
Penerima Anugerah Khas Guru Inovatif Negeri Perak 2015 sempena Hari Guru Negeri Perak 2015

IT Freelancer

Azharul Faiz Zainal Abidin
PPPS DG44 (KUP)
Penyelaras ICT (Bestari)/Guru Data/Penyelaras Makmal Komputer VDI Lab
Juruteknik
Pengaturcara PHP/MySQL
012-5798753
azfaiz@gmail.com

Menerima jemputan sebagai penceramah SPS/Frog VLE/ICT/VDI Thin Client (Virtual Desktop Infrastructure)

Siapa Online

We have 104 guests and no members online